Vækst på Stevns

Og hvordan får vi så det (blandt andet)?

Selvom væksten er stigende, så skal vi have den til at stige hurtigere og kraftigere (Vækstanalyse Stevns)  

Fastfrys kommuneskatten:

Som minimum skal kommuneskatten fastfryses, og gerne nedsættes, det vil gøre det mere attraktivt at flytte til Stevns, og det giver unægtelig flere penge i kommunekassen hvis der er 10 husstande der hver betaler 30.000 i skat frem for 5 der betaler 45.000, det er simpelt matematik.

Bedre vilkår for virksomheder:

Jo lettere det er at starte et firma, jo flere vil gøre det. Ydermere kan kommunen hjælpe de lokale virksomheder på vej, simpelthen ved at i udbuds materiale, stille direkte krav om at underleverandører skal være fra Stevns, så længe at de prismæssigt kan være med, på andre underleverandører, dette vil for det første være attraktivt, og kan få virksomheder til at flytte til Stevns, for at kunne blive underleverandører, det vil skabe flere arbejdspladser og dermed også en større købekraft.

Klubber og foreninger:

Disse skal nurses, jo flere tilbud der findes til børn, unge og voksne, jo mere attraktivt bliver Stevns - i dag er det kutyme at man shopper efter fritidsinteresser, i de store byer ser man familier der går til fritidsinteresser flere dage om ugen, og ikke alle det samme sted, derfor er det nødvendigt at Stevns tilbyder så mange aktiviteter som muligt, og det nytter ikke kun at fokusere på de 4 vækst byer.

Pasning:

Der skal tilbydes fleksible pasningsmuligheder, mange fra vælger vores dejlige halvø, alene fordi de ikke kan få børnene passet. på et tidspunkt så de kan nå til feks København og arbejde, det behøver ikke at være alle institutioner der har det, men der er et behov for nogle.

Offentlig transport:

Der er ingen tvivl om at dette kan gøres bedre, meget bedre, forbindelserne fra de mindre byer på Stevns og ind til knudepunktet Køge, er under al kritik, og lægger man samtidig de uhyrlige summer til, som Zonesystemet koster, så har man en kombination der på ingen måde skaber vækst, tværtimod.
De fleste steder kræver det en bil for at bo, så man fravælger indbyggere der ikke har bil.

Privat transport:

Det kræver ofte en bil at bo på Stevns, det er både hurtigere og billigere en det offentlige, desværre, dette betyder så også en masse trafik, på små veje, derfor er det et krav at omfartsvejen ikke bliver ved snakken, men at den bygges.

Turisme:

Vi har en verdens arv på Stevns, dette skal udnyttes, og det skal ske hurtigt.
Derudover skal vi kunne tiltrække turister til vores smukke kyst, dette kan bla. Ske via Borgerlisten Stevns forslag om Coldcoast.
Endvidere kan vi udnytte historien og naturen med kunst, og samtidig hjælpe naturen, et forslag er at sænke beton dinosaurusser ned ud fra kysten, i naturlig størrelse, dette vil dels fungere som kystsikring, det vil hurtigt blive et naturligt sted for undersøisk liv, og det vil blive et yndet mål for dykkere fra ind og udland